torstai 6. helmikuuta 2014

Second post

Hello

Nyt ois 2 päivää harjoittelussa takana. Olen siis Alkuun ei meinannut päästä kärryille, että pääsenkö tekemään pahemmin mitään... Seurasin ohjaajaa, ja tyyliin juteltiin kokopäivä tuli siinä kerrattua ja opittua uusiakin sanoja englanniksi. Mutta toisena päivänä pääsin jo antamaan lääkkeitä PEG-letkun kautta ja annostelemaan ne, hyvin täris kädet siinä. Kyllä kun juttelin sairaanhoitajan kanssa, että tuntuu siltä kuin pitäisi opetella perusasioita uudelleen vaikka on tehnyt useita kertoja aikaisemmin. Uudella kielellä ja uudessa ympäristössä, niin väkisin tulee pientä suorituspainetta. Pääsin myös ventiloimaan henkilöä, kenellä oli trakeostomia, se olikin mielenkiintoista. Hyvin on pystynyt keskustelemaan eri ihmisten kanssa, vaikka välillä joutuu miettimään kuinka ääntää joku sana.

Eilen käytiin semmosella kunnon body-punttiksella... Ei jäänyt kauhian hyvää makua siitä, ihmiset jätti painot laitteisiin/tankoihin ja jos kävi pienenkin matkan päässä niin rupesivat purkamaan painoja, toki laittoivat ne kiltisti takaisin. Ja sisällä oli melko kylmä! Onneksi kuultiin töissä toisesta salista, missä käytiin tänään kauppareissulla pyörähtämässä ja se vaikutti erittäin siistiltä ja sieltä löytyi kaikki tarvittava, jopa sauna ja höyrysauna! Sekin on jo itsessään luxusta kun pääsee kunnon suihkuun! Sillä asuntolassa suihku on pieni koppi, ja lämmin vesi loppuu turhankin nopeasti...

Tänään löydettiin edullinen ruokakauppa, niin tehtiin kämpillä ruokaa, muuten onkin tullut syötyä ulkona :)

See you later, alligator.

3 kommenttia:

  1. Hei!
    Tosi kiva kuulla kokemuksistasi. Hienoa, että olet päässyt tekemään sairaanhoidollisia työtehtäviä. Olisi mielenkiintoista tietää miten siellä annetaan lääkkeet PEG-letkuun: laitetaanko jokainen lääke lietettynä erikseen vaiko kaikki samassa.
    Seija

    VastaaPoista
  2. Heippa

    Juu tottakai voin tarkentaa. Eli aluksi laitettiin lääkkeet eri kippoihin ja tabletit murskattiin ja liuotettiin veteen. PEG-letkua huuhdeltiin ensin vedellä. Jonka jälkeen kaikki lääkkeet annettiin samalla ruiskulla, mutta eri aikaan ja tahmeiden liuosten jälkeen huuhdellaan vedellä ennen seuraavaa lääkettä ja lopuksi huuhdellaan vedellä.

    VastaaPoista
  3. Jeps. Eli tosi hienosti ja ammattitaidolla hoidetaan. olen usein kuullut että täällä Suomessa annetaan kaikki yhtäaikaa samalla ruiskulla.
    Seija

    VastaaPoista